Miris

Published on 11/25,2017

Danas bih htela da pričamo o mirisima. Tj ja bih malo pričala o mirisima. Ja imam momente da odredjene mirise vezujem za odredjene osobe, odredjena mesta ili neka osećanja.

Postoje neki parfemi koji me vezuju za neke periode života. I kad god ih pomirišem oni imaju tu neku moć da me transportuju baš tamo. I ne samo da mislima odletim tamo negde, ja se i osećam onako kao nekada. Kakvu god emociju da to probudi u meni ja se radujem zbog toga. Ja volim nostalgiju. Za mene taj osećaj znači da imam šta ili koga da mi nedostaje. I nedostajanje nije nužno negativna emocija. Barem nije meni. Volim one momente kad sednem, zamislim se, pustim sebe da odletim nekuda a onda u stomaku počnu da lete leptiri. Jaoj, naročito sad, u ovom periodu, oko praznika, pred Novu Godinu. Aaa, baš volim te momente. Nekako se osetim baš kao Doroti koja pljesne cipelama i odeee. Eh, da... Ja sam kao Doroti. Možete me zvati Doroti :)

Čini mi se da sam na početku želela da pričam o mirisima... Sad mi se čini da bih još malo o Doroti, o cipelama koje me odvuku tamo negde. Cipele me odvuku tamo negde ali miris je zapravo taj zbog kog ja zaista živim taj tamo neki momenat. Koliko je lepo što samo zbog mirisa možemo svaki put iznova živeti momente.

Volim i miris zime. Ima nešto u vazduhu tad. Najlepši mi je onaj miris zime dok gazim po snegu a oko mene je sve toliko belo da me glava zaboli :)

Volim miris iz dimnjaka. Još ako taj miris povežem sa zvukom pucketanja vatre... Miris dimnjaka me podseća na neke davne dane kad smo išli na selo da proslavimo Božić. Eto npr taj miris dimnjaka me je sad doveo do mirisa hleba koje bi baba izvadila iz šporeta. Volim miris koji dolazi iz rerne.

Volim miris knjige. Ipak jedan od najomiljenijih mirisa bi svakako bio miris kafe.

Volim i mirise koji učine da osetim bliskost nekih ljudi. Mirisi koji mi vrate neke ljude, učine da poželim toliko toga... a onda samo postanu vetar u ledja. Dobro je dobiti motivaciju samo zbog mirisa, zar ne ;) ?


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=315447

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Miris  1. Visit crnaovca

    Istina. Najlepši osećaj i jedini način da se vratimo u neke davno zaboravljene a opet posebne trenutke. :)