Neprirodno prirodno stanje

Published on 10/24,2017

Sećam se, kad sam bila mala postajalo bi mi jako neprijatno kad bi mi neko rekao da sam pocrvenela. Nije kao da se to često dešavalo, ali nekako nisam volela taj komentar kad mi neko uputi. Valjda se nisam osećala prirodno, valjda mi to nije išlo uz moje prirodno stanje. Sad, posmatrajući iz ovog ugla, mislim da mi je jasno zašto nisam baš bila obožavalac tog komentara.

I danas ne crvenim često. Crvenim tek ponekad, u nekim posebnim prilikama. Znate one prilike kad neko učini da pocrvenite, da sramežljivo spustite glavu dok su vam oči željne da ostanu uperene samo u tu osobu koja vas je „pocrvenela“. U istom trenutku gomila leptira poželi da se igra pa se tako zaigra u vašem stomaku. Toliko predivan osećaj da glavu spuštam ne bi li sebično sačuvala samo za mene sve to što se tu negde dešava.

Pitaju me, „Pa kako izgleda, da li je plav, crn ili smedj... je li ima svetle ili tamne oči... da li je nizak ili visok...?!“, a ja pooojma nemam. Znam samo da izgovara tu gomilu glasova, neke reči od kojih ja prelazim u moje neprirodno (a tako prirodno) stanje, ono stanje kad ja pocrvenim i zanemim.

Ljudi koji me poznaju reći će vam da je to prilično velika stvar... Možda bi tog nekog „izazivača“ mog neprirodnog stanja opisali kao čarobnjaka. Pa zar ja da pocrvenim, pa još i da ućutim...?!

Čarobnjak bi tako došao, onako usput, pobacao te neke reči oko mene, „naterao“ me da pocrvenim, da predjem u neprirodno stanje a onda i nakon njegovog odlaska ja bih ostajala zabuljena u jednu tačku, smeškala bih se nemam pojma čemu a oči bi mi dobijale onu najlepšu nijansu zelene boje.

Sećam se, nekad nisam volela kad bi mi neko rekao da sam pocrvenela, a sad jedva čekam da osetim da crvenim. 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=313444

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Neprirodno prirodno stanje