Njeno Veličanstvo Čokolada

Published on 08/23,2017

U poslednjih par meseci toliko toga vapi da se prenese na papir ali nekako sve nešto nedostaje da bih ja sela i dopustila papiru da malo istrpi. Nešto nikako da uhvatim ONAJ momenat a toliko toga imam da spomenem. Danas je trebalo da idem na neku radionicu (naravno za pisanje) ali s obzirom da mi nisu ništa javili u vezi sa potvrdom o slobodnom mestu, odlučila sam da ne odem ali pod uslovom da sama napravim sebi jednu radionicu.

I tako i bi. Našla sam nov workplace tj moj kutak za pisanje, pa ’ajde da se oprobamo :)

Nekom prilikom ću vam pisati i o tom kutku, možda i neku sliku dobijete ali za sad je „work in progress“, što se skockavanja istog tiče.

OK, uključila sam komp, skuvala dzinovsku kafu i sad samo treba odlučiti šta će prvo na papir. Mislim da nije bilo baš toliko teško odlučiti s obzirom da je to moja velika ljubav i da će naravno imati prednost. Svi koji me poznaju, sad će odmah provaliti o čemu će biti reč. Za one koji me ne poznaju baš tako dobro -> pisaću vam o Njenom Veličanstvu Čokoladi.

Znam da mnogi obožavaju čokoladu (znam neke koji nisu baš neki zaljubljenici pa zato ne dajem sebi za pravo da kažem svi :) ), ali što se mene lično tiče, čokolada je sinonim za ljubav, uživanje, radost.

Pre izvesnog vremena sam nakon višemesečnog razvlačenja konačno kupila kartu za Hamburg. Sad već ne tako skoro drugarica se preselila tamo. Ona je jedna od onih likova koji su apsolutno realni kad je Nemačka u pitanju – da, smatra je fantastičnom. Normalno, apsolutno ! I tako ja kupim kartu, kažem konačno jer sam se prilično razvlačila sa tim, i zaputim se u taj raj. Moja draga gastarbajterka me je baš lepo dočekala i ugostila, ali dok je ona bila na poslu ja sam se družila sa Hamburgom. Svašta nešto predivno i savršeno sam ja tamo videla/obišla/doživela ali najveće oduševljenje (iako Nemačka oduševljava na svakom koraku) je ipak bila informacija da u Hamburgu postoji muzej čokolade.

Taj dan je bio savršen. Oduševljenjima nije bilo kraja. Stigla sam do muzeja malo pre početka ture. Zapravo nisam ni znala da postoje organizovane ture, ali znate ono kad se sve nekako sklopi. Bilo je nas par u toj grupi. Sve je počelo kod čokoladne fontane, gde smo dobili keksiće i putokaz za levo. Osetila sam se kao dete iz crtanog filma kad ga „bace“ u svet slatkiša. Već taj prvi deo je obećavao.
Pored svih čokladica koje smo usput probali, sve je imalo svoju priču. Devojka koja nas je vodila kroz muzej je bila puna priča o svakom detalju/procesu nastanka čokolade.

Ipak moram priznati da kad sam mislila da nema dalje, odvedeni smo u neku prostoriju koja je ličila na laboratoriju. Da, to je bila laboratorija gde nastaje čokolada. Tad smo dobili sve što je bilo neophodno da Njeno Veličanstvo nastane. Svako od nas je imao priliku da napravi svoju čokoladu.

Odličan način da se cela tura završi.

Tako da, ako ne znate šta biste radili u Hamburgu dok napolju pljušti kiša definiitivno posetite muzej čokolade. A i ako ne pada kiša a u Hamburgu ste – idite do muzeja :)


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=309683

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Njeno Veličanstvo Čokolada  1. Visit studentislama

    Zanimljiv tekst o čokoladi i putovanju.. Čitaj o islamu.. Prati  2. Visit zwerg

    Hvala :)