Raj na zemlji

Published on 08/07,2014

Drugari, toliko dugo me nije bilo ali sam sve vreme mislila o vama i htela da podelim mnogo toga sa vama... U poslednjih par godina lutala sam dosta. Mnoge destinacije postavljale su mi nove načine posmatranja stvari, ljudi, života.

Mnogo toga želim da vam ispričam, ali počeću sa rajom na zemlji. Ako neko ne veruje da raj na zemlji postoji neka ode na Lefkadu. Lefkada (ostrvo u Grčkoj, pripada grupi Jonskih ostrva), ne mogu baš da tvrdim da je svaki kutak Lefkade raj ali ja ću vam pričati samo o rajskom delu. Ceo taj dolazak na Lefkadu je bio nekako... ne znam ni ja, ali definitivno ne sa oduševljenjem. Lefkada je ostrvo do kojeg ne treba trajekt jer je povezana podzemnim tunelom, tunelom koji ide ispod mora... Ja sam zamišljala da je to neki doživljaj, "wow, proći ću ispod mora". Nit' je bilo osećaja nit' je moglo biti oduševljenja kad me je po izlasku iz tunela sačekala močvara. Vozili smo dok nismo stigli do TOG mesta, Agios Nikitasa. Parkirali smo se po sred magistrale jer nam je rečeno da je to mesto najlepši kutak Lefkade. Magistrala je najlepši kutak ostrva ??? Nerado moram priznati da sam odmah počela da vrištim, cičim i sl (gde sam došla, što sam došla), a onda kao na filmu, dok sam pomerala neke grane koje su mi probadale oči videla sam najdivniju kaldrmu i uputila se ka njoj. Baš na tom mestu je počinjao mali gradić, po imenu Agios Nikatas. Malo mestašce koje oberučke grli turiste, sve ljude koji provire kroz to granje. I tad je sve počelo. Kao da je vreme stalo. Svaki dan sam upoznavala nove plaže, zavirivala u nove uglove ovog rajskog ostrva, uživala u plavo-zelenoj providnoj boji mora. I dalje nisam sigurna da li me je više i jače grlilo more ili same plaže. 

Znate onaj osećaj kad gledate neki film koji je sniman na nekom nestvarnom mestu a onda pomislite kako to nešto postoji samo na filmu -  e tako nešto postoji na Lefkadi. Svaka plaža mi je pričala svoju priču u kojoj sam uživala. Svaki sekund proveden na bilo kom mestu, u bilo kom ćošku tog ostrva ostavljalo je poneki trag. Svaki od tih tragova sebi svojstven. 

Sada je već prošlo 2 godine kako sam otkrila raj na zemlji a utisci su isti kao i tada. 

Svako, ko još uvek nije bio na ovom divnom rajskom ostrvu, nek' baci pogled na ponude agencija (a ima ih baš dosta)-jedina loša strana toga je što agencije ne nude moj mali gradić, Agios Nikitas ali čak i ako budete smešteni negde drugde, plaže će vas čekati raširenih ruku a more vas dozivati u zagrljaj.

Pa dragi moji, pasoš i kofer i pravac Lefkada (ako treba neki savet, preporuka gde otići, gde jesti, gde uživati najviše...pišite) 

 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=233636

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Raj na zemlji  1. Visit tale

    Ma najbolje da te povedem kao turistickog vodica na putu kroz raj :)  2. Visit zwerg

    može amigita :) dogovoreno, samo javi datume ;)